Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

Η ώρα του Πρωθυπουργού

Εικόνα παρμένη από αυτό το blog

Η ώρα του Πρωθυπουργού την περασμένη Παρασκευή μου άφησε μια πίκρα στο στόμα...

Ο κος Πρωθυπουργός δεν ασχολήθηκε με την παρουσίαση μέτρων για την πάταξη της ακρίβειας, αλλά για την απόκρουση των επιθέσεων της Αντιπολίτευσης.
Εντύπωση μου έκαναν οι απαντήσεις του κου Πρωθυπουργού στις "καταγγελίες" της Αντιπολίτευσης, πως "η Κυβέρνηση χορεύει ταγκό με τους κερδοσκόπους".
Προκάλεσε τον κο Παπανδρέου να αναφέρει "έναν έλεγχο, που γινόταν πριν και καταργήθηκε σήμερα. Έναν ελεγκτικό μηχανισμό που έκανε καλά την δουλειά του πριν και δεν την κάνει σήμερα".

Δηλαδή κε Πρωθυπουργέ, έμμεσα παραδέχεστε πως οι υπάρχοντες μηχανισμοί δεν απέδωσαν στο παρελθόν και δεν αποδίδουν ούτε σήμερα, πως αυτοί οι μηχανισμοί δεν αρκούν για να φρενάρουν την κερδοσκοπία.
Και τι κάνετε γι' αυτό κε Πρωθυπουργέ;
Κε Πρωθυπουργέ δεν σας ψηφίσαμε για να συνεχίσετε τους μηχανισμούς, που όπως συνάγεται από τα λεγόμενά σας, δεν αποδίδουν, αλλά να εφαρμόσετε ριζοσπαστικούς, νέους, που να αποδώσουν, δηλαδή να εκμηδενίσουν την κερδοσκοπία ΠΡΙΝ το πενιχρό εισόδημα του λαού αφανιστεί!
Δεν σας ψηφίσαμε για να είστε θεατής στο θέατρο εξανέμισης του εισοδήματος αλλά να ανεβείτε στη σκηνή και να αλλάξετε την ροή του έργου!
Αφού βλέπετε πως τα υπάρχοντα όπλα δεν καταφέρνουν το αναμενόμενο, γιατί δεν χρησιμοποιείτε άλλα;
Τι μας λέτε;
Πως είστε ανίκανος να καταπολεμήσετε την ακρίβεια;
Πως είστε ανίκανος να συγκρατήσετε τις τιμές;
Πως είστε ανίκανος να εγγυηθείτε το εισόδημα των εργαζομένων;
Τότε γιατί κε Πρωθυπουργέ ζητήσατε την ψήφο μας;

Και μην μου πείτε πως η ενεργοποίηση του παρατηρητηρίου τιμών θα καταπολεμήσει την ακρίβεια. Δεν κατάφερε να συγκρατήσει την τιμή των καυσίμων, θα καταφέρει να συγκρατήσει τις τιμές των super makrets;
Τι περιμένετε; Να κοιτάμε στο ίντερνετ ποιό μαγαζί έχει το γάλα φτηνό, ποιο μαγαζί έχει τα μακαρόνια φτηνά, ποιο μαγαζί έχει το απορρυπαντικό φτηνό, ποιο μαγαζί έχει το χαρτί τουαλέτας φτηνό και να τα επισκεπτόμαστε στη σειρά;
Έχετε κινηθεί στους δρόμους αυτής της πόλης σαν απλός πολίτης;
Έχετε νοιώσει το μποτιλιάρισμα να σας στερεί ώρες, μέρες, μήνες της ζωής σας;
Μάλλον όχι κε Πρωθυπουργέ.
Γιατί τότε θα αναγνωρίζατε την δυσκολία αυτής του μέτρου.
Χώρια που τα καρτέλ εν καιρώ βραχύ θα εξομοιώσουν τις τιμές σε όλα τα καταστήματα, όπως γίνεται με την βενζίνη, το πετρέλαιο, το γάλα, το ψωμί κι όλα τα άλλα βασικά αγαθά.

Δυστυχώς κε Πρωθυπουργέ, τα μέτρα σας (ποια μέτρα σας δηλαδή, των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι , όπως παραδεχτήκατε) δεν αποδίδουν και δεν πρόκειται να αποδώσουν.

Αυτές οι σκέψεις κε Πρωθυπουργέ, είναι που μου έδωσαν την πικρή γεύση στο στόμα μου.

Μήπως σας βρίσκεται καμιά καραμέλα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: